Mijn verhaal

De grote ommekeer
In het voorjaar van 2015 realiseerde ik me dat ik, na 9 jaren, zowat alles gezien en gedaan had in mijn job bij Mediahuis en dat ik hevig snakte naar iets anders. Al die jaren had ik een allround job uitgeoefend als ‘vlinder’ van de advertentiedienst. Het was hoog tijd dat ik uit die beschermende cocon brak, die mijn werkomgeving voor mij gecreëerd had. Ik moest ontdekken wat er in de wereld nog meer leefde en hoe ik daar een rol in kon spelen. Dus diende ik, na maanden wikken en wegen, mijn ontslag in en zei mijn lieve collega’s vaarwel in januari 2016.
In de maanden die volgden, mijn sabbatical, werkte ik eraan om mijn toekomst een nieuwe invulling te geven. Ik sloot me aan bij een organisatie (The Younicorns), werd vrijwilliger, begon met netwerken, smeedde nieuwe vriendschappen, verruimde mijn blik en mijn wereld en ging op zoek naar een job met een link naar de natuur. Want dat ‘iets anders’ waar ik zo hevig naar verlangde, dacht ik daar zeker in terug te vinden.

With a little help from my friends
Eind november 2016 bleek dat ik was vastgelopen. Hoog tijd voor een nieuwe aanpak. Ik had ondertussen weer een tijdje gewerkt en was ook blijven solliciteren. Nadat ik op een week tijd van 2 vrienden tweemaal hetzelfde advies gekregen had, besloot ik op een maandagochtend om mijn eigen job te creëren, als zelfstandige, en te gaan schrijven in opdracht van anderen. En die beslissing had impact! Nog voor het donderdagavond was, hadden 2 werkgevers me een job aangeboden en hadden 2 andere personen aangegeven dat ze iemand met mijn profiel wel konden gebruiken in hun organisatie.
2016 was voor mij een bijzonder waardevol jaar. Ik (her)ontdekte welke vreugde en voldoening schrijven me biedt. Ik ontdekte wat ik de wereld kan en wil bieden. En ik ervoer dat ieder van ons prachtige dingen kan realiseren, maar dat we samen kleine wonderen kunnen verrichten.

Een boeiend maar druk jaar
Ik zette 2017 in met 3 nieuwe jobs:
– deeltijds plattelandsontwikkelaar/coördinator bij AKSI (de Bottelarij) in Ulbeek,
– freelance reporter voor Het Belang van Limburg,
– freelance tekstschrijver, storyteller en copywriter.
Het werd een boeiend, leerrijk en verrassend jaar. Een jaar waarin ik nog meer ontdekte welke richting ik uit wou gaan. Een jaar ook van het vinden van de juiste balans tussen mijn jobs en mijn privéleven. In het najaar van 2017 kwamen mijn freelance activiteiten in een stroomversnelling, mede dankzij het I LOVE Network waarbinnen veel creatievelingen en gelijkgestemden elkaar vinden en samen prachtige dingen kunnen creëren. Eind december gaf ik mijn activiteiten als reporter op om me meer te kunnen focussen op mijn andere freelance opdrachten.

De basis leggen voor een mooie toekomst
Verhaallijnen bestaat ondertussen meer dan een jaar en ik blik graag terug op de mooie dingen die ik heb kunnen verwezenlijken in die tijdspanne. Ik ben dankbaar voor de ondernemers die ik rechtstreeks of onrechtstreeks heb kunnen helpen. Telkens ik als storyteller op pad ging, en nog ga, stond ik ook versteld van de verhalen van mijn gesprekspartners . Over hoe ze hun passie beleven, hun dromen najagen, hoe ze hard werken en plezier beleven combineren. Ze inspireren me elke keer weer.

Enkele maanden geleden zette ik een strategie uit voor de toekomst van Verhaallijnen vanuit deze doelstellingen:
– Ik wil mezelf en mijn zaak volop kansen schenken om te groeien.
– Ik wil graag nog meer schrijven in opdracht van andere ondernemers.
– Welke waarde kan ik creëren voor anderen? Daar wil ik nog meer op inspelen.
– Omdat ik sterk geloof in de kracht van co-creatie wil ik ook meer inzetten op samenwerking met andere creatievelingen.
Dankzij Verhaallijnen heb ik al heel mooie kansen gekregen en ik kijk ernaar uit om ook nieuwe kansen met beide handen te grijpen.