Storytelling @ TEDxUHasselt2017

Vorige week diende ik een verzoek in tot het verkrijgen van een ticket voor TEDxUHasselt2017. 13 Inspirerende sprekers mogen tijdens dat event hun verhaal komen vertellen en toen ik de aankondiging las, wist ik: Ik MOET daar bij zijn! Ik dacht gewoon eventjes een ticket te reserveren. Het systeem dacht daar duidelijk anders over, wat ik volkomen begrijp aangezien velen erbij willen zijn, doch de plaatsen zijn beperkt.
“Vertel iets over jezelf, over je (vrijwilligers)werk. Waarom wil jij zo graag een ticket?” Dit is geen letterlijke weergave van de vragen op het invulformulier, maar het geeft de grote lijnen weer. Op zulke momenten, als je maar een beperkt aantal karakters ter beschikking hebt om je motivatie toe te lichten, dan wordt er gewikt en gewogen, getypt en geschrapt. Tot uiteindelijk alleen de essentie overblijft. Daar staan de woorden die omschrijven wat er door je heen gaat, de woorden die je enthousiasme tot uiting brengen.
Het aanvraagformulier werd ingevuld en verzonden. Begin maart zou ik weten of ik één van de gelukkigen was met een ticket . Het aftellen was begonnen…
Zal ik dit felbegeerde ticket in de wacht slepen? Heeft mijn (korte) verhaal indruk gemaakt op de organisatie en mag ik binnenkort beginnen uitkijken naar een boeiende, inspirerende dag vol leer- en netwerkmomenten? Ik hoop het van harte.

Wil je meer weten over dit event, kijk dan op TEDxUHasselt 2017.

“Als ze lachen, dan luisteren ze,” is een quote van Ken Robinson, een populair TED Talk-spreker, die perfect uitdrukt waar Ken Robinson in uitblinkt: serieuze verhalen vertellen met een vleugje humor.
In Bring on the Learning Revolution! spreekt hij over een klimaatprobleem dat onvoldoende belicht wordt, dat van de ‘human resources’. Vaak weten mensen niet waar hun talenten liggen, waar ze goed in zijn. En dat brengt hem naadloos bij het onderwijssysteem.

Ook Tim Urban pakt uit met humor. Zijn TED Talk is grappig, heel visueel en hij blijft hangen.
Kijk mee in het hoofd van een meester-uitsteller. Tim Urban – Inside the mind of a master procrastinator