Cijfers en #sprintnaarjefinancieelplan

Cijfers, ik mijd ze liever.

Geef mij maar letters.

Als ondernemer druk ik die vermijdingsdrang de kop in. Noodgedwongen, want ik kan niet werken aan de groei van mijn zaak zonder een klare kijk op mijn cijfers.

Mijn financieel plan vroeg recent om een lenteschoonmaak. De ragebol erover, een fris briesje erdoor. Wissen wat niet langer van tel was en vooruitblikken naar de toekomst.

Quote van Jim Rohn

Naar een nieuw plan

Ik was er nooit alleen aan begonnen. Op mijn eentje struikel ik gemakkelijk over getallen en boekhoudkundige termen.

Toen de verlossing zich aandiende (hulp!), twijfelde ik. Maar ik zette door.

En daar pluk ik nu de vruchten van. En later dit jaar. En wie weet, zelfs in 2021.

Vandaag volgde ik de laatste sessie van het traject #sprintnaarjefinancieelplan van VAKlab en de CijferFabrik. Een traject dat startte op de ochtend van Paasmaandag toen menig Vlaams gezin nog rond de ontbijttafel zat.

In de loop van diezelfde week gaf Raf Vermeiren van de CijferFabrik, aan twee collega-ondernemers en mezelf, nog drie webinars rond het financieel plan. Op zijn kenmerkende, verhelderende manier. In verstaanbare taal en met concrete voorbeelden.

En er was huiswerk! Huiswerk dat een opgave leek op dag één maar dankzij de heldere toelichting van Raf doenbaar was. Ik spitte voor ’t eerst sinds lang weer in reeds gekende kosten en stelde nieuwe prognoses voorop. Mijn groeiplan kreeg vorm.

Targets

Vandaag volgden, als klap op de vuurpijl, Rafs berekeningstabellen met de targets.

“Stevige targets”, zo omschrijft hij ze.

Een jaar geleden zou ik nooit geloofd hebben dat ze haalbaar zijn met Verhaallijnen. Nu wel!

Ik weet nog niet hoe, maar ik wíl en zál er geraken. Ik heb heel veel te bieden als ondernemer en de enige weg is vooruit.


Voel jij ook de noodzaak om jouw financieel plan te updaten en meer inzicht te krijgen in je cijfers?  Goed nieuws. Want op maandag 4 mei start een nieuwe reeks #sprintnaarjefinancieelplan.

Ben jij een creatieve ondernemer die minstens 6 maanden actief is in hoofd- of bijberoep? Stuur dan een mail naar info@vaklab.be en schrijf je in.
Extra voordeel: jouw financiële bijdrage is beperkt dankzij een subsidiëring van VAKlab. Meer info vind je hier.

Ik wens jou evenveel inzichten toe.