Nieuws

Als freelancer krijg ik de kans om op verschillende vlakken actief te zijn. Hieronder bied ik jou een blik achter de schermen van Verhaallijnen.

12 december 2018: de start van een nieuwe reeks ‘Iedereen verwonderaar’

Als je iemand die houdt van het luisteren naar en het neerschrijven van de verhalen van anderen (ik) anderhalf uur lang in een studio zet met iemand die houdt van het vertellen ervan, en dat ook nog eens heel goed kan (Kristof Bleus) én het onderwerp ‘verwondering’ is, dan krijg je iets heel bijzonders.
“Gun jezelf 20 min. verwondering”, zo omschrijft Kristof het in zijn Facebookpost.  Wanneer heb jij jezelf dat nog eens gegund? ?

Dit bericht is het eerste van een nieuwe reeks in mijn blog ‘Verwonderhoekje’. Meer en meer ontdek ik dat Verhaallijnen en Verwonderhoekje in elkaar overlopen. Ik kan ze niet meer los van elkaar zien, vandaar dat ik hier een link leg naar dat bericht. Het is ook de eerste keer dat ik stukjes audio uit het interview in een bericht verwerkte. Het maakt de verwondering voelbaar. Ontdek het nu in Iedereen verwonderaar.
#ilovestorytelling #iedereenverwonderaar #plaatsmakenvoorverwondering

De start van een nieuwe reeks: Iedereen verwonderaar
De start van een nieuwe reeks: Iedereen verwonderaar.

6 december 2018: try-out wandeling in Kanne (voorbode van een nieuw, eigen project)

Op 6 december organiseerde ik de eerste try-out van mijn wandelingen, een project waarmee ik over enkele maanden van start ga en waarin verhalen een belangrijke rol spelen. Ik had het aanbod gekregen om met een groep logiesuitbaters uit Riemst te gaan wandelen en onderweg mijn ding te doen. In Kanne nog wel, een plek waar ik heel graag kom. Die dag was ik zenuwachtig. Wat niet nodig bleek te zijn want ik mocht op pad met een groep vriendelijke, enthousiaste mensen. Waarvan ik nadien feedback kreeg waarmee ik aan de slag ga om mijn concept te verbeteren.

Een beeld dat me bijblijft: met z’n allen in de keuken van vakantiewoning Susserdel. Zij die hun modderige wandelschoenen niet omgewisseld hadden maar aan de voordeur achterlieten, op kousenvoeten aan tafel. Gezellig. ?
Met dank aan Geert van gast-vrij (voor het aanbod), aan Cindy van Natuurprikkels (voor de lekkere kruidenhapjes) en iedereen die op één of andere manier hieraan bijdroeg. Ik vond het een aangename kennismaking en een heel leerrijke ervaring. Dit wordt zeker vervolgd.

Nadat ik een bericht hierover postte op Instagram kreeg ik deze mooi reactie van Natuurprikkels: “Een nieuwe uitdaging brengt altijd wat kriebeltjes met zich mee. Bedankt voor de vermelding in je bericht en voor de leuke samenwerking ?.”
 #ilovestorytelling #wanderlust 

Wegwijzer naar het uitkijkpunt op de Tiendeberg in Kanne.
Wegwijzer naar het uitkijkpunt op de Tiendeberg in Kanne.

26 november 2018: storytelling @De Weven (nieuwe reeks ism Hans Stockmans)

Positieve verhalen zijn er om te vertellen, om te delen. Hans Stockmans en ik riepen daarom zopas een nieuwe reeks in  het leven, met de naam ‘Kijk eens hier’. Een reeks waarin we positieve verhalen in beeld zullen brengen. Het eerste verhaal ging vandaag online. Ik publiceerde het verhaal als blogbericht op mijn website. De volledige beeldreportage vind je terug op de website van Hans.
Onze dank gaat uit naar Leslie Pot, Igna Linten en hun collega’s van Quares, die ons op 15 november verwelkomden in De Weven en ons de kans gaven om te doen wat we graag doen. Het werd een dag vol indrukken, positiviteit en goodwill.
#kijkeenshier #ilovestorytelling 

Leerlingen van basisschool De Berk in Paal tijdens het planten van bloembollen in De Weven.
Leerlingen van basisschool De Berk in Paal tijdens het planten van bloembollen in De Weven.

25 september 2018: storytelling @Foto Total

In de aanloop naar de fotoshow van Foto Total sprak ik vorige week met voorzitter Martin Hestermans. Het verhaal dat ik schreef lees je nu op I love Hasselt. Ik plaatste dat verhaal ook in een bericht op mijn website. Een extraatje hierin zijn de drie prachtige foto’s van enkele leden van deze fotoclub, waaronder eentje van mijn echtgenoot Stefaan (Stef) Jossart. 🙂
#ilovestorytelling #ilovehasselt

Uitnodiging Fotoshow van Foto Total in Hasselt

19 september 2018: te gast bij Jocelyne Vangeel

Enkele maanden geleden vroeg ik aan Jocelyne Vangeel of ze mijn dag wou opfleuren met een kort gesprek waarin ze haar verhaal zou vertellen. Toen wist ik nog niet dat deze dame een groot stuk van haar leven aan bloemen wijdt en dus een experte is in het opfleuren van andermans dagen. Na een kort bezoek aan haar (fleurige) vakantiewoning de Pluktuin (op 19 september) en een heel plezant en soms ook wel diepgaand gesprek met Jocelyne, was ik in een opperbeste bui. 🙂
Bedankt, Jocelyne, voor je tijd en je gastvrijheid. En ook voor de praktische tips ik van jou kreeg in het kader van mijn eigen project. Dit wordt vervolgd, zeker weten!

In de tuin van Jocelynes vakantiewoning de Pluktuin in Kortessem.

11 september 2018: mijn tekst op de cadeaubon van de Babbelfiets

Ken je de Babbelfiets al? Dat is de hippe fietstaxi die sinds april dit jaar in Hasselt rondrijdt. Je kan een rit met de Babbelfiets reserveren, alleen of met z’n tweetjes. Of met drie anderen want er is ook een tweede Babbelfiets beschikbaar. De bestuurder van de fiets is ook je gids onderweg en je krijgt een Prikkeldoos vol verrassingen mee.
Met de Babbelfiets wilde de bedenker ervan, Gama Putra van I love Network, een heuse belevenis aanbieden aan zowel Hasselaren als toeristen. Uit de honderden positieve reacties blijkt dat hij daar helemaal in geslaagd is. 🙂

Al van voor de introductie van de Babbelfiets, werk ik achter de schermen aan presentaties en promotionele teksten. Enkele weken geleden vroeg Gama me of ik een tekst wou schrijven voor op de cadeaubon die Aarnoud De Rycker zou ontwerpen. Een mooie uitdaging. Dus sprong ik achterin de fiets voor een ritje door Hasselt. Terug thuis kroop ik in mijn pen en schreef ik twee teksten, waarvan er eentje nu naast de mooie tekening van Aarnoud prijkt. Die twee teksten schreef ik ook neer in een blogbericht.
#nieuweuitdaging #trotsophetresulaat #ilovestorytelling

Achterkant cadeaubon Babbelfiets – foto: Astha Khanna Kapur

21 augustus 2018: te gast bij Geert Goffin

Gisteren was ik te gast bij Geert Goffin in haar ruime vakantiewoning ZussEnzo in Riemst. Een onopvallend huis in een heel gewone straat in Zussen. En eens de deur openging kwam ik in een volkomen andere wereld terecht. Een wereld waarin aan elk stukje interieur wel een verhaal hangt. Een wereld met veel hout en veel mooie hoekjes. Vol gezelligheid en gastvrijheid. En met een schitterende, diepe tuin waarin ik hele dagen zou kunnen vertoeven.

Aan de lange, houten eettafel in de veranda, met de rustgevende geluiden van borrelend water op de achtergrond, spraken Geert en ik over toerisme en beleving, over zoeken, vinden en groeien. En kreeg ik de kans om een idee af te toetsen. Een idee dat al lang aan het rijpen is en dat ik in een format wil gieten waarmee ik dit najaar graag wil uitpakken. Wordt vervolgd.

Bedankt Geert, voor ons gesprek, dat me weer tot nieuwe ideeën bracht. Voor de vele verhalen, voor de verrassingen en bovenal voor je gastvrijheid.

Met Geert Goffin in de tuin van haar vakantiewoning ZussEnzo.

14 mei 2018: het verhaal van Jean A.V. Loos

Mijn job als freelance storyteller bracht me op 3 mei naar de Thonissenlaan 18 in Hasselt, waar ik Jean A.V. Loos ontmoette. Jean is de goedlachse zaakvoerder van DANclassics en agent van het Deense Four Design. Op donderdag 17 mei opent hij een nieuwe showroom van Four Design op datzelfde adres.
In de aanloop naar de opening vertelde Jean mij over zijn kindertijd in het schrijnwerkersatelier van zijn vader. Over zijn carrière die bijna volledig in het teken stond van meubels en over het vernuftige Deens design.
In dit verhaal, dat je terug vindt op I love Hasselt, werden verschillende stijlvolle foto’s opgenomen van fotografe Nele Moens.
#ilovestorytelling #ilovehasselt

Jean A.V. Loos in de nieuwe toonzaal met zicht op de binnentuin.
Jean A.V. Loos in de nieuwe toonzaal met zicht op de binnentuin.

8 mei 2018: het verhaal van Nicola en Evi van La Fontanella

Mijn vorig stukje op deze pagina schreef ik op 23 maart en het lijkt wel alsof ik sinds heb stilgezeten. Maar niets is minder waar. Ik publiceerde ondertussen twee blogberichten op mijn website: Woordkunstenaar aan het woord (over Jee Kast) en Moonshot Thinking @TEDxUHasselt. En ook achter de schermen werkte ik verder, o.m. aan verschillende opdrachten.

Op 18 april ging ik als storyteller op gesprek bij Nicola Corbacio en Evi Swerts , de sympathieke en bescheiden zaakvoerders van restaurant La Fontanella in Hasselt. Ik werd er warm onthaald en ons gesprek was levendig en plezant. De krijtlijnen van het artikel zette ik diezelfde dag nog uit, in gedachten. Het artikel uitschrijven aan de hand van de audio deed ik pas later en dat ging verrassend vlot. Ik voegde de foto’s van Frederik Maesen en eentje uit het archief van Nicola eraan toe en zag dat het goed was. Weer een cocreatie met een heel mooi resultaat! De complimentjes nadien, van Evi en Nicola, deden deugd. Dank jullie wel!
Het verhaal van Nicola en Evi, over tradities, lekker eten en liefde voor het vak, lees je op I love Hasselt.
#ilovestorytelling #ilovehasselt


23 maart 2018: op gesprek bij Jee Kast

Op gesprek bij Jee Kast in de feeërieke locatie van Abdijsite Herkenrode.  Ik volg deze performer/dichter al verschillende jaren omdat ik bewondering heb voor de manier waarop hij met woorden en zinnen speelt en knutselt.  Zijn verhaal lees je op I love Hasselt.

In de week na Pasen publiceer ik een extra bericht rond Jee Kast op mijn website. Daarmee wil ik mijn lezers graag inspireren. Dat bericht zal een uitgebreidere weergave bevatten van ons gesprek, met niet eerder gepubliceerde stukken. En ik koppel het aan mijn ervaringen tijdens de twee voorstellingen die ik dit paasweekend zal bijwonen. Wordt vervolgd.
#ilovestorytelling #ilovehasselt

Jee Kast op een koude winterdag in Abdijsite Herkenrode

13 maart 2018: voor ‘t eerst aan de andere kant

Als storyteller ga ik op pad om naar de verhalen van anderen te luisteren en ze neer te schrijven. Voor de allereerste keer zat ik aan de andere kant van de ‘tafel’. Dat voelde vreemd en onwennig. Een gesprek van een dertigtal minuten gaf dit mooie artikel als resultaat.

Mijn dank gaat uit naar Laura Lambregts, stagiaire bij I LOVE Network. Deze jongedame heeft een heel vlotte pen. Ik hoop dat ze er nog heel veel moois mee mag creëren, waar wij dan weer van mogen genieten.


12 maart 2018: ik ben nu een trotse partner van gast-vrij!

Ik was erbij op het Startevent van gast-vrij in november 2017 waarop Geert Goffin haar prachtige initiatief wereldkundig maakte. Enkele maanden eerder had ik Geert leren kennen als een ondernemende dame. Maar ze is zoveel meer. Altijd even hartelijk en gastvrij. En de manier waarop ze communiceert is heel uniek. Elke mail van haar straalt ook zoveel positiviteit uit.
Ik behoor nu ook tot het gast-vrij netwerk als partner in gastvrijheid. Mijn banner vind je terug op de website van gast-vrij. Logeeradresjes, die ook bij dit netwerk zijn aangesloten, kunnen me als copywriter en storyteller inschakelen voor hun opdrachten. En dit aan een voordeeltarief.


21 februari 2018: Sigrid en Raymond van KwadrO Ramen en Deuren Genk

Op 21 februari publiceerde ik het verhaal van Sigrid Missotten en Raymond Drenth. Zij zijn de zaakvoerders en bezielers van KwadrO Ramen en Deuren in Genk, Tongeren en Diest. Wat me verbaasde tijdens het beluisteren van de audio achteraf, was dat we tijdens ons gesprek samen alle drie heel veel gelachen hadden. Het was een bijzonder geanimeerd gesprek waarin Raymond en Sigrid me vertelden over hun passie voor hun zaak en voor hun product. Over het prille begin, het heden en de plannen voor de toekomst. Het volledige verhaal lees je hier. Dank je wel Frederik Maesen voor de foto’s. #storytelling #ilovegenk


29 januari 2018: de 2e editie van het magazine Hasselts GOUD

Ik heb echt uitgekeken naar deze 2e editie van Hasselts GOUD.  Eerder dit jaar mocht ik ook meewerken aan de eerste editie van dit magazine van HogeVijf in Hasselt. Het was plezant om er als copywriter aan mee te werken en om het magazine langzaamaan vorm te zien krijgen. Het ziet er nóg beter uit dan het vorige en dat allemaal dankzij de mooie samenwerking tussen een team van HogeVijf en een team van I love Network.
Ik ben heel blij dat ik ook als storyteller op pad mocht deze keer om stagiaire Sofie Cox te interviewen. Lees hier zeker het verhaal van deze ambitieuze jongedame die heel veel positiviteit en kracht uitstraalt. Als alles volgens plan verloopt, zien we Sofie schitteren tijdens de Paralympische Spelen van Tokio in 2020. #storytelling #copywriting


22 januari 2018: Het verhaal van Ann van Anthentiek en Glenn van Pictoresk

Een nieuwe opdracht voor I love Hasselt. En wat voor eentje. Mijn gesprek met Ann Van Cauwelaert van Anthentiek en Glenn Baeten van Pictoresk was bijzonder boeiend én inspirerend. Glenn en Ann zijn heel gedreven en ondernemende Hasselaren. Hier lezen jullie het verhaal van dit bijzondere koppel. Kan het ook jullie inspireren?  #storytelling #Ilovehasselt 


21 november 2017: Het verhaal van René Daenen van SAAR. in Hasselt

Op bezoek bij SAAR. voor I love Hasselt. En ook wel voor mezelf want ik vond dit heel leuk om te doen. Na het aangename gesprek met de zaakvoerder volgde de fotoshoot. Ik vond het heerlijk om foto’s te mogen maken in zo’n mooie zaak.
Het verhaal van zaakvoerder René Daenen kan je nalezen op I love Hasselt .
#storytelling #Ilovehasselt 


30 oktober 2017: Het verhaal van Wijnen Jos Appermont in Runkst

In oktober ontdekte ik deze wijnhandel en dat was een ware revelatie voor mij. Jos Appermont en zijn echtgenote Rita Vogels zijn sympathieke zaakvoerders die naast een indrukwekkend gamma wijnen nog veel andere troeven in handen hebben. Hun verhaal mocht ik in een online artikel gieten voor I love Network.  Ik werd warm ontvangen door Jos en Rita . Na afloop van de reportage mocht ik nog proeven van een lekkere, witte, Italiaanse wijn.
Hun verhaal lees je nu op I love Hasselt.
#storytelling #Ilovehasselt 


28 oktober 2017: Het verhaal van Leotrim Zenuni van Arktos

Af en toe ga ik voor I love Network op pad als storyteller/tekstschrijver. Zo sprak ik op 20 oktober met Leotrim Zenuni, vormingsmedewerker bij Arktos in Limburg. Ik had het voorrecht én het genoegen om deze sympathieke jongeman te ontmoeten en naar zijn inspirerende verhaal te luisteren. En dat in Halte 24, een bijzondere ontmoetingsplek voor jongeren.
Het volledige verhaal lees je op I love Limburg.
#Arktos #Halte24 # storytelling #Ilovelimburg 


24 oktober 2017: Babyborrel in Wellen

Voor de Goednieuwskrant bericht ik bijna wekelijks over Wellen. Op 22 oktober organiseerde de gemeente haar jaarlijkse Babyborrel voor de nieuwe Wellenaartjes. Het werd een leuk feestje met kinderanimatie, cadeautjes én een grote taart met kaarsjes. Kaarsjes die met veel vlijt uitgeblazen werden door de broertjes en zusjes.
#goednieuwskrant #wellen 


10 oktober 2017: Hasselts GOUD

Binnen het I love Network mocht ik in augustus en september meewerken aan het nieuwe magazine dat Hogevijf wilde lanceren: Hasselts GOUD. Dit magazine over, voor en door senioren, is het resultaat van een mooie co-creatie met OCMW Hasselt. Ik verzorgde mee de redactie van de verhalen en gaf tips en advies tijdens het creatieve ontwikkelingsproces.
#hasseltsgoud #hogevijf #ilovenetwork