Mijn verhaal

Liever dan dat ik het mijne vertel, luister ik naar het verhaal van anderen.
Want nieuwsgierigheid zit strak verweven in mijn verhaal. En natuur en taal lopen er als rode draden doorheen.

In een notendop


Mijn eerste bibliotheekkaart – ik was toen zeven – effende het pad naar een wereld vol antwoorden en ontdekkingen.

Ik ging ook graag naar school, was geboeid door natuurwetenschappen en door de veelal heroïsche verhalen tijdens de geschiedenislessen.

Als tiener ontdekte ik de kracht van taal, het spelen met woorden en het fileren van teksten.

In de turnles werd ik meestal als laatste gekozen maar bij het samenstellen van groepjes voor boekbesprekingen of andere taalgerelateerde projecten was ik vaak de favoriet.

Bernadet Wehenkel als kind, met haar neus in een boek.

Jaren gleden voorbij. Mijn studietijd in Geel, een eerste job op mijn stageplek (tussen de bloemen), gevolgd door enkele polyvalente functies. Mijn beginjaren bij Het Belang van Limburg waren doorregen met uitdagingen, mooie realisaties en heel veel voldoening.

Maar in 2016 was het tijd voor verandering, tijd om mijn wereld te verruimen. Dat communicatie ook een grote rol zou spelen in de rest van mijn carrière, stond toen al vast.


Waarom Verhaallijnen?

Na enkele sabatmaanden, waarin ik mensen ontmoette die van grote invloed waren in mijn nieuwe leven, ontstond het idee voor Verhaallijnen. Vanuit mijn ervaring en liefde voor taal de verhalen van anderen vertalen naar vlot leesbare, inspirerende teksten, dat werd mijn doel. Eerst in bijberoep, later als zelfstandige.

Anderen, dat waren en zijn nog steeds ondernemers. Gedreven, warme mensen met veel liefde voor hun vak. Ook organisaties vonden ondertussen de weg naar mij.

Ze zitten in elk van ons, de verhalen waarmee we anderen kunnen inspireren, waarmee we met hen kunnen verbinden, zowel persoonlijk als zakelijk. Een ander helpt ons die waardevolle verhalen naar buiten te brengen, door er met volle aandacht naar te luisteren.

Die ander wil ik zijn. De tekstschrijver die jou een stem geeft. Die jouw boodschap verpakt in heldere teksten die jij deelt met je doelgroep.


Verhalenverteller

Ik vertelde je nog niets over die andere rode draad: natuur. Die natuur geef ik alle ruimte in mijn blog Verwonderhoekje. Ik hou van wandelen en fotografie en ben een enthousiaste vrijwilliger (tekstschrijver) bij natuurvereniging Limburgs Landschap vzw.

Nieuwsgierigheid drijft me om altijd nieuwe mensen, nieuwe plekken en nieuwe dingen te ontdekken. En wat ik ontdek en ervaar, deel ik graag met anderen. Want ik ben ook een verhalenverteller.

Rest mij nog één ding: een bedankje aan twee dames die mee aan de wieg stonden van Verhaallijnen.
Ik ben blij dat ik naar jullie geluisterd heb toen dat nodig was, Tanja Valeri en Ludwina Indeherberge. 😊

Bernadet