Mijn verhaal

In 2015 brak voor mij een nieuw tijdperk aan. Ik vertel je graag over de impact die dat op me had. En over hoe een en ander leidde tot mijn freelance-activiteiten binnen Verhaallijnen.

Het verhaal van de grote ommekeer

Mijn verhaal begon in 2015. Na 9 jaar, had ik zowat alles gezien en gedaan in mijn job bij Mediahuis. Ik besefte dat  ik hevig snakte naar iets anders. Al die jaren had ik een allround job uitgeoefend als ‘vlinder‘ van de advertentiedienst. Het was hoog tijd dat ik uit die beschermende cocon brak, die mijn werkomgeving voor mij gecreëerd had. Ik moest ontdekken wat er in de wereld nog meer leefde en hoe ik daar een rol in kon spelen. Dus diende ik, na maanden wikken en wegen, mijn ontslag in en zei mijn lieve collega’s vaarwel in januari 2016.

With a little help from my friends

In de maanden die volgden, tijdens mijn zogenaamd sabbatical, werkte ik eraan om mijn toekomst een nieuwe invulling te geven. Ik sloot me aan bij een organisatie (The Younicorns), werd vrijwilliger en begon met netwerken. Ik smeedde nieuwe vriendschapsbanden, verruimde mijn blik en mijn wereld. En toen ging ik op zoek naar een job met een link naar de natuur. Want dat ‘iets anders’ waar ik zo hevig naar verlangde, dacht ik daar zeker in terug te vinden.

Eind november 2016 was ik vastgelopen. Hoog tijd voor een nieuwe aanpak. Ik had ondertussen weer een tijdje gewerkt en was ook blijven solliciteren.
Nadat ik op een week tijd van 2 vrienden tweemaal hetzelfde advies gekregen had, besloot ik op een maandagochtend om mijn eigen job te creëren, als zelfstandige, en te gaan schrijven in opdracht van anderen.

Een nieuwe start

En die beslissing had impact. Nog voor het donderdagavond was, hadden 2 werkgevers me een job aangeboden en hadden 2 andere personen aangegeven dat ze iemand met mijn profiel wel konden gebruiken in hun organisatie.
2016 was voor mij een bijzonder waardevol jaar. Ik (her)ontdekte welke vreugde en voldoening schrijven me biedt. Ik ontdekte wat ik de wereld kan en wil bieden. En ik ervoer dat ieder van ons prachtige dingen kan realiseren, maar dat we samen kleine wonderen kunnen verrichten.

Een boeiend maar druk jaar

Ik zette 2017 in met 3 nieuwe jobs:

  • Deeltijds coördinator plattelandsontwikkeling bij AKSI vzw/de Bottelarij in Ulbeek.
  • Freelancereporter voor Het Belang van Limburg.
  • Freelance tekstschrijver, storyteller en copywriter.

Het werd een boeiend, leerrijk en verrassend jaar. Een jaar waarin ik nog meer ontdekte welke richting ik uit wou gaan. Een jaar ook van het vinden van de juiste balans tussen mijn jobs en mijn privéleven.
In het najaar van 2017 kwamen mijn freelance activiteiten in een stroomversnelling, mede dankzij het I LOVE Network waarbinnen veel creatievelingen en gelijkgestemden elkaar vinden en samen prachtige dingen kunnen creëren. Eind december 2017 gaf ik mijn activiteiten als reporter op om me meer te kunnen focussen op mijn andere freelance opdrachten. In juni 2018 stopte ook mijn project bij AKSI.

De basis voor een mooie toekomst

Ik blik graag terug op de mooie dingen die ik heb kunnen verwezenlijken sinds de opstart van Verhaallijnen. Ik ben dankbaar voor de ondernemers die ik rechtstreeks of onrechtstreeks heb kunnen helpen. Telkens ik als storyteller op pad ging, en nog ga, stond ik ook versteld van de verhalen van mijn gesprekspartners . Over hoe ze hun passie beleven, hun dromen najagen, hoe ze hard werken en plezier beleven combineren. Ze inspireren me elke keer weer.

De strategie

Ik zette een strategie uit voor de toekomst van Verhaallijnen vanuit deze doelstellingen:

  • Mezelf en mijn zaak volop kansen geven om te groeien.
  • Nog meer schrijven in opdracht van andere ondernemers.
  • Nog meer inspelen op de waarde die ik kan creëren als tekstschrijver.
  • Meer inzetten op samenwerking met andere creatievelingen omdat ik sterk geloof in de kracht van cocreatie.

Verhaallijnen heeft mooie kansen gecreëerd en ik ben blij met alles wat ik mocht realiseren. Meer daarover lees je op de startpagina van mijn website.
Kan ik jou als tekstschrijver helpen met de realisatie van jouw plannen? Neem dan zeker contact met me op.

Koninginnenpage op de vlinderstruik
De koninginnenpage, een pracht van een vlinder.