Mijn verhaal

Waar start mijn verhaal?

Ik zou je kunnen meenemen naar mijn kindertijd of naar het moment waarop ik als 17-jarige resoluut koos voor een opleiding Tuinbouw. Naar die jaren waarin ik op de advertentiedienst van de krant werkte of naar de tijd waarin ik heel hard zoekende was naar wat mijn loopbaan een nieuwe impuls zou geven.

Ongeacht welk stuk van mijn verhaal ik je vertel, merk je twee constanten op, twee rode draden: taal en natuur. In Verhaallijnen raakten ze met elkaar verweven.
In 2018 ontdekte ik ook mijn missie: anderen een stem geven, inspireren en verbinden.

Doelstellingen

Binnen Verhaallijnen heb ik mooie kansen gekregen, om te creëren en om andere ondernemers te helpen groeien. Meer daarover lees je op de startpagina.

In 2019 schakel ik een versnelling hoger. Dit jaar wil ik nog meer dan vorig jaar:

  • Schrijven in opdracht van andere ondernemers,
  • Mezelf en mijn zaak volop kansen geven om te groeien,
  • Inspelen op de waarde die ik kan creëren als tekstschrijver,
  • Inzetten op samenwerkingen met andere creatievelingen omdat ik sterk geloof in de kracht van co-creatie.

Kan ik jou helpen met de realisatie van jouw doelstellingen?

Hoedjes

“Je bent een creatieve generalist”, hoor ik soms. Dat is zo, want ik heb brede interesses en meerdere talenten. Dit zijn de hoedjes waar ik het liefst onder zit.

Storyteller en boekenwurm

Sinds mijn zesde lees ik alles wat los en vast zit. Ik ben verloren zonder goed leesvoer om me heen. Ik vertel graag verhalen en help anderen met het vertellen van hun verhaal.
Mijn moedertaal is me dierbaar en ik hou ook van de toegankelijkheid van het Engels en het lyrische van het Italiaans.
Telkens ik als storyteller op pad ga, sta ik versteld van de verhalen van mijn gesprekspartners. Ze inspireren me elke keer weer.

Blogger en verwonderaar

In 2016 lanceerde ik mijn blog rond verwondering. Mijn website Verwonderhoekje is uitgegroeid tot een platform waarop ik ook ruimte bied aan andere verwonderaars. Samen kunnen we zoveel meer verwondering delen.
Ook op deze website heb ik een blog. Omdat ik hou van mensen die kunst creëren met taal, lanceerde ik de reeks ‘Woordkunstenaar aan het woord‘. En samen met beeldverteller Hans Stockmans breng ik positieve verhalen in beeld in onze reeks Kijk eens hier.

Beelddenker

Ik ben sterk visueel ingesteld, kan goed kaartlezen en navigeren, en werk heel graag met beelden. Ik bewonder anderen die prachtige foto’s maken en waag me zelf ook meer en meer aan fotografie. Mijn beste foto’s deel ik op Verwonderhoekje en op Instagram. Enkele impressies:

Curieuze wandelaar

Ik ben gebeten door de natuur en hou van wandelen. Regelmatig organiseer ik Verrassende Blogwandelingen waarin ik met een groep mensen de natuur in trek.
Nieuwsgierigheid drijft me om altijd nieuwe mensen, nieuwe plekken en nieuwe dingen te ontdekken. En wat ik ontdek en ervaar, deel ik graag met anderen.

Bernadet

Portret Bernadet Wehenkel - by Hans Stockmans