Mijn verhaal

Waar start mijn verhaal?

Ik zou je kunnen meenemen naar mijn kindertijd of naar het moment waarop ik als 17-jarige resoluut koos voor een opleiding Tuinbouw. Naar die jaren waarin ik op de advertentiedienst van de krant werkte of naar de tijd waarin ik heel hard zoekende was naar wat mijn loopbaan een nieuwe impuls zou geven.

Ongeacht welk stuk ik je vertel, merk je in mijn verhaal twee constanten op, twee rode draden: taal en natuur. In Verhaallijnen raakten ze met elkaar verweven.

Hoedjes

“Je bent een creatieve generalist”, hoor ik soms. Dat is zo, want ik heb brede interesses en meerdere talenten. Dit zijn de hoedjes waar ik het liefst onder zit.

Storyteller en boekenwurm

Sinds mijn zesde lees ik alles wat los en vast zit. Ik ben verloren zonder goed leesvoer om me heen. Ik vertel graag verhalen en help anderen met het vertellen van hun verhaal.
Mijn moedertaal is me dierbaar en ik hou ook van de toegankelijkheid van het Engels en het lyrische van het Italiaans.
Telkens ik als storyteller op pad ga, sta ik versteld van de verhalen van mijn gesprekspartners. Ze inspireren me elke keer weer.

Blogger en verwonderaar

In 2016 lanceerde ik mijn blog rond verwondering. Mijn website Verwonderhoekje is uitgegroeid tot een platform waarop ik ook ruimte bied aan andere verwonderaars. Samen kunnen we zoveel meer verwondering delen.
Ook op deze website heb ik een blog. Daarin deel ik o.a. reviews van boeken, verhalen uit mijn eigen leven (als ondernemer) en uit dat van anderen. Omdat ik hou van mensen die kunst creëren met taal, riep ik de reeks Woordkunstenaar aan het woord in het leven.

Beelddenker

Ik ben sterk visueel ingesteld, kan goed kaartlezen én navigeren, en werk heel graag met beelden. Ik heb bewondering voor al wie prachtige foto’s maakt en trek er graag op uit met mijn fototoestel. Mijn beste foto’s deel ik op Verwonderhoekje en op Instagram. Enkele impressies:

Curieuze wandelaar

Ik ben gebeten door de natuur en hou van wandelen. Regelmatig organiseer ik Verrassende Blogwandelingen waarin ik met een groep mensen de natuur in trek.
Nieuwsgierigheid drijft me om altijd nieuwe mensen, nieuwe plekken en nieuwe dingen te ontdekken. En wat ik ontdek en ervaar, deel ik graag met anderen.

Bernadet