Portfolio – Els Peeters

Muziekdocente Els Peeters koestert een passie voor de draailier. In september 2021 lanceerde ze een praktisch werkboek met daarin de lesmethode die ze ontwikkelde voor het bespelen van dit eeuwenoude instrument.
Ik ben blij dat Els me vroeg voor de eindredactie van haar boek. Deze opdracht en de fijne samenwerking met Els, schonken me veel plezier en voldoening.
Hans Stockmans van stockmansvision bracht ons met elkaar in contact. Hij verzorgde ook de frisse opmaak van dit boek.

Bij het werken aan mijn boek voor draailierspelers – een boek met uitleg, partituren en tools voor het beter begrijpen van speeltechnieken – had ik nood aan iemand die begreep wat ik bedoelde, mijn teksten verhelderde en ze kon aanpassen naar een stijl die bij de mijne aanleunde. Ik kwam bij Bernadet terecht.

Al bij de eerste kennismaking – een wandeling op een inspirerende locatie – voelde ik dat het klikte. Bernadet had al opzoekingswerk gedaan en de draailier was al niet meer echt vreemd voor haar. Tijdens het verdere proces voelde ik dat ze echt mee was met de inhoud. Ik apprecieerde het heel erg dat zij zich helemaal inwerkte in een onderwerp waar ze niet in thuis was. Ze hielp me de structuur van mijn boek duidelijk te zetten en de teksten in een vlotte, duidelijke taal te bewerken, zonder aan mijn eigenheid te raken. Een echte meerwaarde voor mijn boek!
Els Peeters – docent/muzikant en auteur van het boek ‘liere draaie’