Portfolio – Kidsplanner

Marijke Beirens ontmoette ik tijdens CreativeXchange van Voka in het voorjaar van 2019. Drukke mama’s ontzorgen, was toen al haar missie en voor die mama’s ontwikkelde ze de (gepersonaliseerde) Mumplanner. Mumplanner werd een succesverhaal.

In februari 2022 lanceerde Marijke de Kidsplanner, een mooi vormgegeven planner voor kinderen en hun ouders. De opzet: meer structuur brengen in het leven van kinderen én meer rust in hun hoofd.

Hoofdpersonage in deze Kidsplanner is Ollie. Deze olijke panda is een creatie van Marijke. Hij kwam tot leven dankzij het verhaaltje, dat ik mocht schrijven, en de mooie illustraties van Collection d’Emma.

Ik heb bewondering voor Marijkes gedrevenheid en innovatiekracht. Met haar samenwerken was een plezier. Dankzij haar duidelijke briefings en feedback was ik vlug mee met wat ze voor ogen had.

Bernadet schreef het verhaaltje over Ollie en de uil, dat vooraan in de Kidsplanner staat. Ik wilde naast de inleidende tekst voor de ouders, ook heel graag onze missie in kindertaal vertellen en deed daarom beroep op haar. Na amper één gesprek wist zij de woorden in mijn hoofd te vertalen naar het verhaaltje.
Ik heb veel mooie en leuke reacties gekregen over ‘Ollie en de uil’ en ik ben zelf ook superblij met het resultaat. Dank je wel voor deze fijne samenwerking, Bernadet!
Marijke Beirens van Mumplanner