Portfolio – Provincie Limburg

“De opdracht die we in petto hadden – het creëren van 9 dagboeken van 9 “historische” figuren die op 9 plaatsen in De Wijers ooit actief waren als molenaar, boer, gouverneur, enz. – was geen sinecure. Het materiaal lag niet altijd meteen voor het rapen. Er moesten heel wat mensen geïnterviewd worden, teksten gelezen worden, om er dan 9 inspirerende dagboeken van te maken. Dagboeken die historisch correct waren én die kinderen nieuwsgierig zouden maken naar een heel mooi gebied in Vlaanderen: De Wijers.
Bernadet pakte de uitdaging met veel enthousiasme aan en slaagde in haar opdracht. Sinds de lancering van de 9 dagboeken gingen al heel wat scholen aan de slag met het educatieve pakket Wij en De Wijers. Bedankt Bernadet!”
Els Luyckfasseel – Provinciaal Natuurcentrum Limburg

Het Provinciaal Natuurcentrum is een kruispunt van biodiversiteit en educatie binnen Limburg. Wij en De Wijers is een prachtig educatief project waarmee het PNC natuur, erfgoed en lokale gemeenschap wil verbinden, aan de hand van een verhalend ontwerp.
Ik kon me helemaal smijten in hun opdracht, als tekstschrijver en als verhalenverteller. Ik kroop in de huid van negen personages en creëerde negen dagboeken waarin feiten verweven zijn met (historisch correcte) fictie. Ze sporen leerlingen van de tweede graad van het basisonderwijs aan om zich onder te dompelen in het leven van de personages, om creatief aan de slag te gaan en stapsgewijs De Wijers te ontdekken.

Ik schreef er dit blogbericht over: Erfgoed en natuur in de dagboeken van ‘Wij en De Wijers’.