Portfolio – Provincie Limburg

Het Provinciaal Natuurcentrum is een kruispunt van biodiversiteit en educatie binnen Limburg. In hun opdracht creëerde ik de teksten van negen dagboeken die als lesmateriaal ingezet worden binnen het educatief project ‘Wij en De Wijers‘.

Het is een prachtig project waarmee het PNC natuur, erfgoed en lokale gemeenschap wil verbinden, aan de hand van een verhalend ontwerp. Ik kon me er helemaal in smijten als tekstschrijver en verhalenverteller.

Ik kroop in de huid van negen personages en creëerde dagboeken waarin feiten verweven zijn met (historisch correcte) fictie. Ze sporen leerlingen van de tweede graad van het basisonderwijs aan om zich onder te dompelen in het leven van de personages, om creatief aan de slag te gaan en stapsgewijs De Wijers te ontdekken.

Ik schreef er dit blogbericht over: Erfgoed en natuur in de dagboeken van ‘Wij en De Wijers’.