Thee-poëzie: Hoe klein ook

Ik schrijf en deel wel vaker poëtische teksten, zoals dit stukje Thee-poëzie dat ik creëerde op vraag van herboriste Cindy Bex.

Hoe klein ook

Hoe klein ook de bloem
De bij zal haar vinden
Het stuifmeel binden

Hoe subtiel ook de kruiden
Het water zal naar hen smaken
En jouw hart raken

Hoe vluchtig ook de geur
De herinnering zal hem bewaren
Op ‘n dag weer openbaren

Hoe stralend ook de kleuren
De tijd zal hen verbleken
Patronen doorbreken

En hoe mooi ook de lente
De zomer zal haar vervangen
Jouw dagen met goud behangen

Met herboriste Cindy Bex deel ik de liefde voor de natuur. In het aanbod van haar zaak De Kleine Theeboom zit de heerlijke Bloesemmelange, een kruidenthee met lente-allures waar je ook in andere jaargetijden van kunt genieten, weet ik uit ervaring.

In het voorjaar van 2020 bood Cindy mij de kans om al wie die haar Bloesemmelange-staaltjes ontving, te verrassen met iets van mezelf. Dat werd bovenstaande tekst, een stukje thee-poëzie ontstaan tijdens een halfuurtje niksen in de achtertuin. Waarin ik een bij observeerde die een handvol kleine, witte klaverbloempjes ontdekt had, hun kopjes net boven de aarde, halfverscholen tussen de grassprieten.

De eerste twee strofen liet ik op een kaartje drukken, samen met een link naar de tekst op mijn website. Die kaartjes verdeelde Cindy samen met haar kruidentheestaaltjes.
Ik herinner me nog goed Cindy’s reactie nadat ze de tekst voor het eerst gelezen had. Ze vertelde me dat mijn woorden haar zo raakten dat er tranen opwelden in haar ogen. Het deed deugd om dat te horen. 😊

Naamkaartje met twee strofes Thee-poëzie, in het gras.

Ik schrijf en deel wel vaker poëtische stukjes.

Je weet maar nooit wie je er nog blij mee maakt, denk ik dan. 🙂