Wandelontmoeting met collega-ondernemer Greet Thijs

Donderdagochtend maakte ik een wandeling met Greet Thijs van Ometis, in de Cicindriavallei in Sint-Truiden. Het gebied was drassig door de overvloedige regenval van eerdere dagen. Druppels gleden tijdens de eerste meters gezwind van de grashalmen mijn schoenen in. Maar zelfs met natte sokken was het prettig wandelen.

Ik ontmoette Greet voor het eerst in 2019 in de Tesla-garage in Hasselt. Een ontmoeting op zo’n locatie vergeet ik niet gauw. Tijdens het event raakten we aan de praat en vorige week namen we de draad weer op.

Went het ooit, met andere ondernemers in contact komen met een scherm ertussen? Geef mij toch maar de echte ontmoetingen, in real life. En als ik uitgenodigd word voor een wandelontmoeting, dan is mijn enthousiasme niet te stuiten. Dank je wel, Greet. 🙂

Met Greet Thijs op de foto, voor een van de zeven Truierse reuzenstoelen.

Samen op pad gaan in de natuur, dat zorgt voor verrassingen onderweg zoals het ontdekken van de rijen ingezaaide venkel tussen de fruitbomen donderdag. Het zorgt ook voor gesprekken die alle kanten opgaan. Zo spraken we als collega-ondernemers over ondernemen, vanzelfsprekend, en ontdekten we overeenkomsten waar ik ze niet verwachtte. We praatten ook over wonen, reizen, tuinieren en tal van andere thema’s uit ons leven van alledag.

Tijdens (korte) ontmoetingen met andere ondernemers staat praten over de zaak veelal centraal. Nadien besef ik dikwijls dat ik amper iets ontdekt heb over de persoon zelf. In de Cicindriavallei kreeg ik op twee uur tijd inkijk in Greets leven en ontdekte ik dingen waarop ik kon inhaken en doorvragen, uit interesse. Het was een levendig gesprek. Vlot vloeiden de woorden en zinnen van de een naar de ander.

Gaan we ooit samenwerken, Greet en ik? Misschien. En mocht het niet zo zijn, dan heb ik toch nog die mooie herinneringen aan een frisse zomerochtend in de vallei waar de boerenzwaluwen ons bijna van onze sokken vlogen.


Overweeg jij ook een samenwerking? Laat van je horen. Als ook jij graag naar buiten trekt, luister ik binnenkort naar jouw verhaal tijdens een wandeling in het groen.