De boekenbuddy, handig en hartverwarmend

Wat volgt is geen advertorial maar een verhaal over een initiatief dat ik mee wil ondersteunen door er extra visibiliteit aan te geven.

Voor zij die digitale boeken schuwen, die houden van papieren exemplaren (the real stuff!) en van leescomfort, is er de boekenbuddy.

Onbekend is onbemind

Ken jij de boekenbuddy? Ik geef toe, ik ook niet tot vorige maand. Per toeval spotte ik hem online. Ik dacht iets nieuws ontdekt te hebben. Toen bleek dat hij meer dan twee jaar geleden het levenslicht zag.

Desondanks was de boekenbuddy in mijn netwerk nog te weinig gekend, achterhaalde ik tijdens een rondvraag. En wie weet daarbuiten ook nog niet genoeg. Dus vond ik dat het tijd was om wat extra ruchtbaarheid te geven aan dat kleine hulpje dat levens verandert.

‘Dat levens verandert?’ Jawel.

Handig kleinood

Even terug naar begin december. Ik was te weten gekomen dat boekhandel Grimm in Hasselt de boekenbuddy verkocht dus haalde ik er nog vlug eentje voor sluitingstijd op zaterdagavond.

Thuis werd het kleinood gewikt en gewogen. Enkele dagen later besloot ik dat het wel heel handig was maar niets voor mij. Dat ligt louter en alleen aan de manier waarop ik graag mijn boeken lees.

En toen ontdekte mijn man Stef de boekenbuddy.

Wie of wat is die boekenbuddy eigenlijk?
Het is een klein, essenhouten ‘gereedschap’ dat je helpt om je boek met één hand te lezen. Als je, net als Stef, je boeken graag op die manier leest, dan maakt die boekenbuddy een wereld van verschil.
Probeer het eens. Wie weet word ook jij blij van zoveel leescomfort. 😊

De boekenbuddy met verpakking en het afscheurbare kaartje.

Hartverwarmend

Het mooist aan de boekenbuddy zijn de vele hartverwarmende verhalen die eraan verbonden zijn.

De bezielster van het ontwerp is Renske Candel uit Tienen. In diezelfde stad vind je ook Dagcentrum Berbendaal. In dit dagcentrum bieden ze naast ontspannende ook arbeidsgerichte activiteiten aan aan mensen met een beperking. Hier maken ze ook boekenbuddy’s. En wie zo’n boekenbuddy maakt, mag zijn of haar naam op de verpakking schrijven, op het afscheurbare kaartje.

Als boekenbuddy-koper kan je een persoonlijke boodschap op dat kaartje schrijven en het naar de maker terugsturen. En als je op deze manier iemand blij kan maken, ja dan doe je dat toch gewoon. 😊

Fijn om te lezen hoe dankbaar ze daar in Tienen zijn met de vele mooie kaartjes die ze krijgen.
De boekenbuddy geeft al glans aan het leven van de maker die zo’n mooi product mag maken en als kers op de taart krijgt die maker ook nog de warme wensen en waardering van de kopers. Prachtig, toch?

Facebookbericht van Huis in de Stad vzw.

Zevenendertig graden

De boekenbuddy is een van de creaties van 37°, een sociale coöperatieve die ‘gaat voor een warme samenleving waarin iedereen naar waarde geschat wordt’. Zo staat te lezen op de mooi vormgegeven verpakking. 

Warmte, we hebben het allemaal nodig. Dankzij zulke initiatieven kunnen we weer een beetje extra warmte delen met de ander. Ook al is het op afstand. En hun dankbaarheid brengt ook weer wat meer warmte in onze harten . 😊

Wil jij graag een boekenbuddy kopen of cadeau doen? Je vindt ze bij boekhandel Grimm en in de webshop van zevendertig graden. Daar vind je ook foto’s van het productieproces terug en ontdek je waar de naam ‘boekenbuddy’ naar verwijst.