Verbindende verhalen van mens en natuur

Verhaallijnen heeft een nieuwe baseline: verbindende verhalen van mens en natuur. In dit blogbericht vertel ik je er meer over.

Open

Ik heb lang verborgen wat ik werkelijk in de wereld wou zetten met Verhaallijnen. Zij die mij goed kennen, vroegen zich al lang af waarom.

Het had tijd nodig. Ik had tijd nodig.

Eerder dit jaar ontdekte ik dat ik vastzat. Ik voelde heel duidelijk wat er aan mijn mouw trok en om aandacht vroeg. Ik wist heel goed waar ik energie van kreeg en waarmee ik de meeste impact maakte als tekstschrijver en verhalenverteller.
Nu moest ik alleen nog durven toegeven aan mezelf dat het hoog tijd was voor een nieuwe aanpak en een manier vinden om dat wat er speelde te vertalen naar heldere teksten (en dat vind ik voor mezelf altijd de moeilijkste oefening).  


Mens en natuur

Verbindende verhalen van mens en natuur. Deze nieuwe baseline vinden, eerder deze maand, voelde voor mij als een nieuw begin. En als een bevrijding want met Verhaallijnen wil ik niet alleen een stem geven aan mensen maar ook aan de natuur.

(Ik reken ons mensen ook tot die natuur maar gemakkelijkheidshalve maak ik hier een onderscheid.)

Ik ben een sprokkelaar van verhalen. Die verhalen zoek ik op of krijg ik aangeboden. Ik luister ernaar en vertaal ze naar tekst.

Taal is mijn medium, de lijm die mens en natuur, en mensen onderling, verbindt.

Ik wil de pakkende verhalen neerschrijven, het geluk en de wonderen vastleggen en de schoonheid vatten.

Waarin schuilt de kracht van zulke verhalen?

  • Ze beroeren jou als lezer.
  • Ze wekken herkenbaarheid op en betrokkenheid.
  • Ze inspireren je om anders te denken of te doen.

Vernieuwing

Het bleef niet bij deze baseline want de vernieuwing zette zich ook door op mijn website, met een nieuwe structuur en een frissere lay-out. Lentefrisse beelden (van mezelf) zijn nog in de maak. 🙂

Ik vernieuwde ook mijn aanbod, breidde het uit en maakte het transparanter.

Omdat mijn website er niet staat voor mijn plezier maar wel voor het jouwe, en ik mezelf altijd verbeteren kan, is jouw feedback van harte welkom op welkom@verhaallijnen.be.


Peiling

Mijn baseline in de wereld zetten, koppelde ik aan een peiling want wat riep hij bij anderen op? Deze antwoorden hebben me blij verrast.

Karien Vissers schreef over ‘verhaallijnen die laten zien hoe we verbonden zijn met de natuur’. Dat is een insteek waar ik zeker iets mee wil doen.

Hans Stockmans haalde ‘positiviteit’ aan en ‘verhalen over mensen die een waardevol verschil willen maken’. Graag ja, laat ze maar komen die verhalen!
Ook interessant ‘terug naar de natuur (of je eigen natuur)’. Absoluut! Voor mij voelt dit als een stap terug naar de natuur en ook naar mijn eigen natuur omdat dit verlangen al diep in mij zat.

Het ‘onthaasten’ dat Stijn Germeys aanhaalde, komt terug in de verhalenwandelingen waarin ik met een groep volwassenen op pad ga en onderweg ook zal stilvallen. Vanaf deze zomer.

Lieve De Saedeleer schreef ‘Hoe natuur helpend kan zijn. Back to nature.’
Ook dat maakt deel uit van mijn plan. Verhalen over de weldaden van de natuur, ik schrijf ze graag.

Wil je weten hoe ik deze verbindende verhalen voor jou in de wereld zet? Duik dan in mijn aanbod.
Heb je nadien nog vragen of wil je met me samenwerken? Dan hoor ik het graag.